LUCRURILE PE CARE TREBUIE SA LE PUI PE BIROUL DE LA SERVICIU PENTRU UN BOOST DE ENERGIE SI PRODUCTIVITATE 20/11/2018
Lucrurile pe care trebuie sa le pui pe biroul de la serviciu pentru un boost de energie si productivitate

Iti place sa crezi sau nu, biroul de la serviciu este reflexia ta si a muncii tale. De aceea, trebuie sa oglindeasca intocmai energia si creativitatea de care dai dovada in fiecare zi.

Din fericire, un birou curat si ingrijit nu trebuie sa fie neaparat unul plictisitor si lipsit de personalitate. In plus, accesoriile de birou care iti vor usura considerabil munca sunt numeroase si si variate, asa ca va trebui sa le alegi pe cele de care ai cu adevarat nevoie.

Pana la categorizarea acestora in functie de domeniul in care activezi, iti propunem o lista cu obiecte de birou indispensabile, care te vor ajuta sa-ti imbunatatesti productivitatea si-ti vor da un boost de energie:

Agenda si blocnotesul

Indiferent daca faci contabilitate sau in publicitate, agenda si carnetelul de buzunar te vor ajuta sa iti organizezi mult mai bine prioritatile. Le poti folosi pentru a-ti programa sedintele sau pentru a putea urmari indeplinirea taskurilor zilnice, pentru a lua notite in timpul intalnirilor de munca sau pentru a schita ceva atunci cand te loveste creativitatea.
 
 

Notitele autoadezive

Le folosim cu totii pentru a ne aminti de o intalnire importanta sau de o sarcina obligatorie, dar uneori si pentru a ne felicita sau amuza colegii de birou cu mesaje de suflet sau amuzante. De cele mai multe ori, le utilizam alternativ in ambele scopuri, cert este ca nu ne putem lipsi de ele in nicio zi de munca.
 

Clasorul pentru carti de vizita

Nu este obligatoriu sa lucrezi in vanzari pentru a te folosi de un astfel de obiect. De fapt, departamentele de client service, account management sau logistica ar putea fi chiar mai incantate de un astfel de accesoriu. Asadar, daca lucrezi cu clienti sau furnizori, asigura-te ca nu iti vei umple portofelul sau poseta cu adrese de email si numere de telefon de care ai nevoie si pe care nu le vei gasi niciodata daca nu folosesti un truc pentru a fi mai ordonat.
 

Instrumentele pentru scris

Bineinteles, valoarea agendei, a blocnotesului sau a notitelor autoadezive ar fi nula daca ti-ar lipsi instrumentele pentru scris. De regula, creativii opteaza pentru creioane, rollere si pixuri, insa daca mediul in care iti desfasori activitatea implica o tinuta office si intalniri importante, vei face impresie buna cu un instrument de scris de lux. Opteaza pentru brandurile renumite precum Parker, Faber-Castell sau Diplomat, pe care le poti comanda online de la OfficeDirect.

Agrafele si clipsurile de birou

Poate ca de perforatoare, separatoare si capsatoare nu ai nevoie in orice profesie, dar agrafele si clipsurile isi pot dovedi utilitatea in orice domeniu. Alege unele vesele si colorate sau in forme amuzante, daca mediul de lucru este relaxat; vei deveni mai zen numai uitandu-te la ele cum iti tin la un loc documentele importante.
 

Stickul de memorie USB

Indiferent daca lucrezi cu cifre, cu litere sau cu desene, munca de birou nu are cum sa nu implice folosirea computerului sau a laptopului. Documentele tale importante vor fi in siguranta daca faci un back up pe un stick de memorie. In plus, acesta iti va fi util si cand ai nevoie sa le arati altora munca ta, cand vrei sa lucrezi de acasa sau cand ai de sustinut o prezentare. Tine cont de nevoile pe care le ai si alege stickul de memorie in asa fel incat sa aiba capacitatea corespunzatoare.